In een tijd waarin de moderne oenologie triomfeert (een goede of een kwaad, aan u de keuze), is er vaak de neiging om te vergeten dat een grote wijn vooral op de wijngaard wordt bedacht: bodembewerking, beheerde opbrengsten, knoppenrijping, dubbele knoppen, handmatige oogst en respect voor het biotoop.Avant-gardistisch, de wijngaard van L’Écu is sinds 1972 gecertificeerd in biologische landbouw, sinds 1992 in biodynamie, en sinds 1996 (Demeter) op alle 30 hectare, en sinds 2014 gecertificeerd door Biodyvin (respect voor het terroir en de zoektocht naar zuivere wijn, zonder opsmuk of bedrog).Fred Niger nam in 2010 de opvolging over van Guy Bossard, een referentie wijngaard in de wijngaard van Nantes.Geen technologische kunstgrepen in de kelder om af te wijken van de standaardisatiebeweging van wijnen en de band te behouden tussen elke cuvée, een terroir en een jaargang.Levurage, enzymage, thermo-vinificatie, osmose inverse en andere processen die gericht zijn op het uniformeren van wijnen en het produceren van massawijnen zonder ziel, hebben geen plaats in het domein.Echte wijnen zonder poespas of overdreven make-up.Nexus 2017 'Le Temps des Copains': deze cuvée (pinot noir) door twee handen is het resultaat van het gezamenlijke werk van twee vrienden, Philippe (Domaine Philippe Gilbert) en Fred (Domaine de... lees verder bij Catawiki
Veilingagenda gebruikt cookies om je een zo goed mogelijke service te bieden. Zie ons cookie statement. Door verder te gaan op deze website stem je in met deze cookies.