Ga naar de inhoud

Filter

Filters

Land

Provincie

AA Muntenveiling

AA Muntenveiling is een veilingbedrijf dat gespecialiseerd is in munten. Het veilingbedrijf organiseert twee keer per jaar een internationale muntenveiling. Nalatenschappen, dubbele exemplaren en andere collecties kunnen door de experts worden getaxeerd en gecatalogiseerd om vervolgens te worden geveild. De catalogus wordt wereldwijd verspreid, waardoor topprijzen mogelijk zijn. De catalogus van de laatste veiling kan online worden ingezien. Ook treft men op de website van AA Muntenveiling een opbrengstenlijst aan. Biedingen kunnen zowel online worden gedaan, als in persona op de veiling zelf.

Lees verder
Veilingagenda
Veilingagenda
Veilingagenda
Veilingagenda
Veilingagenda
Veilingagenda

Amberes Kunst- en Antiekveilingen

Veilinghuis Amberes is een veilinghuis dat in 1994 werd opgericht in Antwerpen. Veilinghuis Amberes organiseert op maandelijkse basis Kunst- en Antiekveilingen. Gemiddeld worden er per jaar meer dan 50.000 objecten via het veilinghuis geveild. Tijdens de veiling worden schilderijen, gravures, zilverwerk, chinees en Europees porselein en aardewerk, ivoor, glaswerk, kristal, houtwerk, metaal, tapijten, luchters, juwelen, beeldhouwwerken, antieke meubelen en stijlmeubelen geveild. De meest opvallende objecten die ooit bij veilinghuis Amberes onder de hamer kwamen zijn ongetwijfeld de 27 kunststoffen beelden van neanderthalers en prehistorische dieren. De beelden werden in 2011 bij Amberes geveild en waren onderdeel van het Gollo-Romeins Museum in Tongeren. Er werd door binnen- en buitenlandse musea op de beelden meegeboden. Uiteindelijk brachten de beelden samen 32.000 euro op.

Lees verder
Veilingagenda
Veilingagenda
Veilingagenda
Veilingagenda
Veilingagenda
Veilingagenda

Botterweg Auctions

Botterweg Auctions is een veilinghuis dat is gespecialiseerd in 20e-eeuwse toegepaste kunst en design. Het veilinghuis organiseert online veilingen, maar de objecten kunnen wel van te voren bekeken worden want de kijkdagen zijn in Amsterdam. Op de site kan men de kunst en design objecten zoeken op fabriek, land, materiaal, ontwerper, periode en stijl. Ook zijn alle eerder geveilde stukken met bijbehorende opbrengsten op de website te zien.

Lees verder
Veilingagenda
Veilingagenda
Veilingagenda
Veilingagenda
Veilingagenda
Veilingagenda

Brabantse Postzegel- en Muntenveiling

De Brabantse Postzegel- en Muntenveiling houdt maandelijks veilingen waarin voornamelijk postzegel- en muntenkavels uit allerlei landen aan bod komen. U kunt al vanaf 1 euro meebieden op de meeste kavels en ook taxeren zij collecties.

Lees verder
Veilingagenda
Veilingagenda
Veilingagenda
Veilingagenda
Veilingagenda
Veilingagenda

Bubb Kuyper

Bubb Kuyper veilt boeken, prints, tekeningen, manuscripten en andere papieren werken. Het veilinghuis is hierin de grootste van Nederland en is een toonaangevende speler op dit gebied in West-Europa. Het bedrijf is gevestigd in een oude stadsvilla in het centrum van Haarlem. In het verleden zijn er catalogi uitgegeven met bijvoorbeeld middeleeuwse manuscripten, strips, de bibliotheek van Gerrit Komrij en erotica. Bubb Kuyper verkoopt niet alleen de dure items van een collectie, maar alle stukken die bijdragen aan de identiteit daarvan. De collectie is immers meer dan de waarde van afzonderlijke stukken. Jaarlijks organiseert Bubb Kuyper twee veilingen, in het voorjaar en in het najaar.

Lees verder
Veilingagenda
Veilingagenda
Veilingagenda
Veilingagenda
Veilingagenda
Veilingagenda

Burgersdijk & Niermans

Burgersdijk & Niermans is een veilinghuis dat veilingen organiseert in boeken, prenten, manuscripten en alles wat verder met boeken heeft te maken. Het bedrijf omvat tevens een boekhandel met antiquarische en nieuwe boeken. Heel toepasselijk woonde in het historische pand van het bedrijf te Leiden in de veertiende eeuw een beroemde jurist en boekenverzamelaar, genaamd Philips van Leyden. Het pand heet ‘Templum Salomonis’, naar de wijsheid in boeken die hier door hem bijeengebracht werd. De veilingen worden tweejaarlijks georganiseerd, meestal in mei en november.

Lees verder
Veilingagenda
Veilingagenda
Veilingagenda
Veilingagenda
Veilingagenda
Veilingagenda

Catawiki

Catawiki is een online veilingplatform uit Assen, opgericht in 2008 door René Schoenmakers en Marco Jansen. Catawiki is begonnen als catalogus voor en door verzamelaars. Verzamelaars kunnen op basis van de catalogus aangeven welke items ze zelf in hun verzameling hebben, maar kunnen ook zelf items toevoegen aan de centrale catalogus. In 2011 is Catawiki begonnen met een online stripboeken veiling, en het aantal veilingen heeft zich daarna snel uitgebreid. Inmiddels veilt Catawiki wekelijks een grote verscheidenheid aan bijzondere objecten zoals: boeken, postzegels, munten, sieraden, horloges, platen, fossielen, wijn, whisky, antiek, curiosa, oldtimers, kunst en meer. Alle objecten aangeboden op Catawiki worden gecontroleerd door experts, die erop toe zien dat de objecten bijzonder en echt zijn. De veilingen bij Catawiki beginnen wekelijks op vrijdag, en lopen ongeveer een week. De meeste veilingen lopen vanaf 8 uur s'avonds af. Wil je zelf objecten verkopen via Catawiki? Meld je dan hier aan: zelf verkopen bij Catawiki.

Lees verder
Veilingagenda
Veilingagenda
Veilingagenda
Veilingagenda
Veilingagenda
Veilingagenda

Classic car auction

Classic Car Auctions is een veilinghuis met locaties Uithoorn, Emmeloord en Amsterdam. Veilinghuis Classic Car Auctions is gespecialiseerd in online koop en verkoop van klassieke of speciale auto’s. Regelmatig komen bij Classic Car Auctions Ferrari's, Maserati's, Porsches of Jaguar's onder de hamer. De doelstelling van het veilinghuis is om auto's te veilen van voor 1990 of auto's die op het moment dat ze de fabriek verlaten al bijzonder zijn. De opzet is dat een breed publiek en een grote collectie klassiekers een aantal keren per jaar bij elkaar komen via de website en in het veilinggebouw, waar de aangeboden auto’s tijdens de kijkdagen te bezichtigen zijn. Van de aangeboden auto’s worden uitgebreide rapporten alsook een fotoreportage gemaakt. Deze zijn te zien op de site, zodat iedere koper een goed inzicht krijgt in de aangeboden collectie. In de zomer van 2018 kwam Classic Car Auctions in het nieuws toen het veilinghuis een grote veiling organiseerde met klassieke Porsches. Bijzonder aan de veiling was dat er zowel Porsches in topconditie werden geveild als Porsches die compleet verroest waren en met plakband bij elkaar gehouden moesten worden.

Lees verder
Veilingagenda
Veilingagenda
Veilingagenda
Veilingagenda
Veilingagenda
Veilingagenda

Corinphila Veilingen

Corinphila Veilingen is gespecialiseerd in postzegels, poststukken, prentbriefkaarten, munten, penningen en bankpapier. In 2010 is het bedrijf overgenomen door de Global Philatelic Network-groep en krijgt daarmee gerenommeerde zusterbedrijven in Duitsland, Zwitserland, Hong Kong en de Verenigde Staten. Corinphila Veilingen houdt 2 grote internationale veilingen per jaar in het eigen pand. Deze veilingen zijn wereldwijd live te volgen via het internet. Iedere veiling bestaat uit zo'n 4.000 kavels. Van iedere veiling is een full colour veilingcatalogus beschikbaar die wereldwijd wordt verstuurd aan een paar duizend verzamelaars en handelaren en tevens online op onze website te vinden is. Regelmatig worden bij veilinghuis Corinphila bijzondere stukken geveild. Zo kwam in 2018 een ongeopende brief aan de vader van Anne Frank (Otto Frank) bij Corinphila onder de hamer. Het gaat om een vrij dikke brief die in 1942 naar het huis van de familie Frank aan het Amsterdamse Merwedeplein zou zijn gestuurd toen het gezin al was ondergedoken. Volgens Corinphila is de brief voor 9.500 euro geveild.

Lees verder
Veilingagenda
Veilingagenda
Veilingagenda
Veilingagenda
Veilingagenda
Veilingagenda

Derksen Veilingbedrijf

Veilingbedrijf Derksen is een oud veilinghuis uit Gelderland dat vlak na de oorlog op 5 september 1945 haar eerste veiling organiseerde. Hiermee is veilinghuis Derksen het oudste veilinghuis van Gelderland. Daar waar het veilinghuis in het verleden vaak horeca-inventarissen veilde, is het nu gespecialiseerd in het veilen van kunst, antiek en inboedelgoederen. Tijdens openingstijden is er op afspraak gelegenheid tot het inbrengen van objecten. Een enkel stuk, een complete verzameling maar ook een gehele inboedel kan worden ingebracht bij veilingbedrijf Derksen. Regelmatig komen er bij veilingbedrijf Derksen bijzondere objecten en collecties onder de hamer. Zo veilde Derksen onder andere de inventaris van het Kurhaus in Scheveningen. In 2017 veilde veilinghuis Derksen een unieke verzameling van 1.500 gedecoreerde eieren van kippen, ganzen, zwanen en struisvogels. Op de veiling kwamen verzamelaars uit Australië, Nieuw-Zeeland, Zuid-Afrika en de VS af.

Lees verder
Veilingagenda
Veilingagenda
Veilingagenda
Veilingagenda
Veilingagenda
Veilingagenda