Goede geïllustreerde editie van dit culinaire handboek van Urbain Dubois, onbetwiste meester van de gastronomie van het Tweede Keizerrijk, die al de kunst van de tafel had gerevolutioneerd met zijn geïllustreerde werken en gecodificeerde recepten.Dit boek biedt een verfijnde en toegankelijke synthese van de Franse burgerlijke keuken, bedoeld voor zowel veeleisende stadsbewoners als landelijke huishoudens die goed willen eten, door regionale traditie, parijse elegantie en rationalisatie van kooktechnieken te combineren.Dubois presenteert honderden recepten, gesorteerd op type gerecht — soepen, voorgerechten, vlees, vis, groenten, gebak — vergezeld van tips over presentatie, garnering, sauzen en kooktechnieken, in een heldere, methodische en gulle stijl.Het werk weerspiegelt een wens om gastronomische kennis te democratiseren, terwijl de kwaliteits- en onderscheidingsnormen van de haute cuisine worden behouden, met bijzondere aandacht voor seizoensgebondenheid, smaakbalans en de esthetiek van de presentatie.Het spreekt zowel professionele koks als geëduceerde huisvrouwen aan, en getuigt van een tijd waarin koken een huiskunst wordt, een sociaal kenmerk en een drager van beschaving. Dit handboek, zowel praktisch als cultureel, belichaamt de geest van de Franse keuken tussen aristocrale erfenis en burgerlijke moderniteit.Urbain Dubois - Nieuwe Burgerlijke Keuken, Voor de stad en voor het platteland - 1938 - Paul Bernardin - 783 pagina'sGoede staat van... lees verder bij Catawiki
Veilingagenda gebruikt cookies om je een zo goed mogelijke service te bieden. Zie ons cookie statement. Door verder te gaan op deze website stem je in met deze cookies.