Prachtige 4e geïllustreerde editie met 96 gegraveerde platen van deze magistrale som gewijd aan de kunst van het bakken en de confiserie, ingebed in de traditie van de grote gastronomische werken uit de 19e eeuw.Het werk presenteert zich als een encyclopedisch handboek bedoeld voor professionals en geïnformeerde amateurs, waarin de recepten, technische procédés en esthetische principes die de vervaardiging van patisserie, entremets, ijs, confiseries en taartstukken regelen, gedetailleerd worden beschreven.Dubois, al gerenommeerd om zijn kookboeken en samenwerkingen met de Europese scholen, ontwikkelt een methodische en pedagogische schrijfstijl, waarin elke voorbereiding nauwkeurig wordt beschreven, vergezeld van praktische tips en aanwijzingen over de presentatie.De artistieke dimensie staat centraal: het werk benadrukt de ornamentatie, de suikerbeeldhouwkunst, de samenstelling van de buffetten en het zoeken naar een evenwicht tussen smaak en spektakel.Urbain-Dubois - Groot boek voor patissiers en confiseurs - SD (circa 1880) - E. Dentu430 pagina's.Goede staat van de binding, werk in zijn halve rode editiesleren, gemarmerde platten, gebruikssporen en enkele epidermuren op de rug, gekleurde randen, gladde rug versierd met gouden lijntjes, titel en naam van de auteur in goud.Goede binnenstaat, verkleuringen, gekleurde titelpagina, eerste plaat losgemaakt, werk verrijkt met 96 prachtige losse platen, waaronder dubbele pagina, gemarmerde schutbladen in goede staat.Leveringsservice... lees verder bij Catawiki
Veilingagenda gebruikt cookies om je een zo goed mogelijke service te bieden. Zie ons cookie statement. Door verder te gaan op deze website stem je in met deze cookies.