Superbe originele editie met een opmerkelijke sectie van de menu's aan het begin van het werk. Een tentaculaire hommage aan de haute cuisine met de gebruikelijke internationale toets van Dubois.Urbain Dubois is een Franse chef-kok, vooral bekend om zijn werken die zijn uitgegroeid tot klassiekers van de culinaire kunst.Hij was de pionier van de zogenoemde 'à la russe' service, dat wil zeggen een service direct op het bord geserveerd voor elke gast, in tegenstelling tot de 'à la française', waarbij alle gerechten op tafel worden gezet en elke gast zich naar wens en in de volgorde die hij wil, bedient.Het werk is opgedragen aan koning Guillaume en koningin Augusta.Deze prachtige publicatie is versierd met een allegorisch frontispice en onvertelde tekeningen op geëtste platen buiten de tekst.Urbain Dubois & Emile Bernard - De klassieke keuken - 1856 - Tome I - E. Dentu-> LXIV, 431 pagina'sGoede staat van de binding, werk in zijn halfblauwe uitgaveleer, rug die mooi lijkt te zijn hersteld, gebruikssporen, afgeronde hoeken, gekrabde sneden en koppen, rode randen, gladde rug mooi versierd, goudopdruk.Goede binnenstaat, een zichtbare vochtvlek op de voorkantpagina, vlekken en verkleuringen verspreid, werk met 29 gegraveerde platen buiten de tekst.Leveringsservice gegarandeerd binnen enkele dagen –
Veilingagenda gebruikt cookies om je een zo goed mogelijke service te bieden. Zie ons cookie statement. Door verder te gaan op deze website stem je in met deze cookies.