Een massief zilveren suikerstrooier. Gemaakt in Frankrijk, empire periode 1798-1817. Lengte ongeveer 18cm De eerste zilveren suikerstrooilepelsSuikerstrooilepels zijn lang in gebruik geweest. De eersten werden gemaakt omstreeks 1710 en pas in de 2e helft van de 20ste eeuw hield de vraag ernaar op. Tegenwoordig vinden we het juist weer leuk en nostalgisch, een zilveren suikerstrooilepel in de poedersuiker. Het was een gebruiksvoorwerp van zowel de eenvoudige burger als wel de rijke burgerij en de aristocratie. In de loop der tijden heeft dit voorwerp zich aangepast aan de stijlen, die toen in gebruik waren en daarbij tevens aan de provincies waar zij gemaakt werden.De zilversmeden maakten van de zilveren strooilepels fijne stukjes zilverwerk. De kleine gaatjes in de bak moesten één voor één met de hand uitgezaagd worden, vaak in een patroon. Het is wel interessant om te weten waarom deze zilveren strooilepels voor het huishouden van onze voorouders van zoveel belang waren. Men kon in de winkels uitsluitend suikerbroden kopen. Dit is kristalsuiker samengeperst in broodvormen. Daarnaast ook suiker als kandij. De suikerbroden werden gemaakt van geraffineerde stroperige bruine rietsuiker, die uit de tropische landen werd geïmporteerd. De suikerbroden werden geschaafd en daarna gezeefd met de grotere keukenzeven om daarna... lees verder bij Catawiki
Veilingagenda gebruikt cookies om je een zo goed mogelijke service te bieden. Zie ons cookie statement. Door verder te gaan op deze website stem je in met deze cookies.