Ga naar de inhoud
Bekijk kavel bij Catawiki

Huidig bod

€ 25

Veiling loopt tot

22 augustus, 22:17

Oorspronkelijke editie van dit referentieboek over gastronomie, de geschiedenis en culinaire technieken, bewaard in een mooie grote kartonnen omslag in flesgroen. Met mooie culinaire ornamenten gestempeld op de rug en de eerste pagina.Ze is geïllustreerd met 1850 gravures in de tekst en 16 kleurenplaten, buiten de tekst.Massief volume, wrijving aan de kaken en deksels, licht beschadigde hoeken. Binnenkant schoon, zonder roestplekken, randen licht vergeeld. Goed exemplaar.De eerste editie dateert uit 1938. Ze is geschreven door chef-kok Prosper Montagné in samenwerking met dokter Alfred Gottschalk.Voor de wetenschappelijke delen. De inleiding is van Auguste Escoffier.Robert Courtine, gastronomisch chroniqueur, en Prosper Montagné, chef-kok, leiden de drie edities van 1960, 1967 en 1984.De editie van 1996 wordt gekenmerkt door een grote update, uitgevoerd onder leiding van een gastronomisch comité, présidé door Joël Robuchon. Deze editie opent met producten en keukens van over de hele wereld.Voor de zesde editie in 2007 wordt de titel Grand Larousse gastronomique. Het werk wordt begeleid door een nieuwe gastronomische commissie, nog steeds onder leiding van Joël Robuchon.Hetzelfde geldt voor de laatste editie die tot nu toe is uitgebracht, in 2012.Prosper Montagné, in samenwerking met dokter Gottschalk. Voorwoord van A. Escoffier en Ph. Gilbert.Larousse GastronomiqueParis, Librairie Larousse, 1941in-4, 27 x... lees verder bij Catawiki
Bekijk kavel bij Catawiki

Andere interessante kavels