Charmante geïllustreerde editie van deze methodische en toegankelijke benadering van mini-gastronomie, met duidelijke instructies en verklarende tekeningen gemaakt door Paillon.Het richt zich op gasten die tijdens cocktails, buffetten, lunches of avonden willen variëren in smaakbeleving, met de nadruk op presentatie, diversiteit van smaken en gemakkelijke uitvoering.Het werk behandelt klassieke en creatieve canapés, warme of koude toastjes, sandwiches in diverse formaten, maar ook samengestelde boters, sauzen, gelei, mignonnettes en andere culinaire frivoliteiten, met adviezen over snijden, opmaken en bewaren.Paillon waardeert eenvoudige producten — brood, vleeswaren, kaas, groenten, vis — door ze te verheffen met ingenieuze combinaties en een zorgvuldige esthetiek.Deze collectie weerspiegelt de culinaire geest van de jaren 1950, gekenmerkt door oog voor detail, gezelligheid en discrete elegantie, terwijl ze inspeelt op de moderne trends van finger food en cuisine événementielle.Het vormt een waardevol getuigenis van de Franse gastronomische cultuur na de oorlog, tussen bourgeoise traditie en feestelijke innovatie.Pierre Paillon - Canapés - Toasts - Sandwiches voor lunches en avonden - 1957 - SN - Paillon - 171 pagina'sZeer goede staat van de binding, werk in zijn half-bruin leren band met hoekversiering, gemarmerde platten, lichte gebruikssporen, rug prachtig versierd met nerf, titel en auteur verguld.Goede binnenstaat, enkele zeldzame roestvlekken, werk verrijkt... lees verder bij Catawiki
Veilingagenda gebruikt cookies om je een zo goed mogelijke service te bieden. Zie ons cookie statement. Door verder te gaan op deze website stem je in met deze cookies.