Oorspronkelijke editie van dit kookboek voor de zeevruchten, geschreven door Michel Bouzy (1884-1956). Een van de beste werken over het onderwerp.De auteur was chef-kok in Parijs bij Prunier, bekend om de uitmuntendheid van zijn recepten met vis en schaaldieren, maar ook om de originaliteit en perfectie van zijn sauzen. Een groot deel van dit boek is trouwens aan dit onderwerp gewijd.Zeer veel recepten, voorafgegaan door Auguste Escoffier, die de 'smakelijke en zeer delicate recepten' van de auteur prijst.Versierd met 5 losstaande platen met afbeeldingen van de Mulet, de zeebaars, de Turbot, de Zalm, de Sole, de Limanda en de Langoustine op Parijse wijze.Softcover, geïllustreerde kaft met afbeeldingen van vissen en schaaldieren in rood. In zeer goede staat, kleine papierschade bij de randen en kleine vlek op de tweede bladzijde. Binnenin in uitstekende staat, licht vergeeld papier en een kleine scheur aan de rand van de eerste pagina. Mooi exemplaar.Michel BouzyDe vissen, schelpdieren, schaaldieren, hun culinaire bereiding.Parijs, bij de auteur, 1929.In-8 (21x13,5 cm); 279 blz.
Veilingagenda gebruikt cookies om je een zo goed mogelijke service te bieden. Zie ons cookie statement. Door verder te gaan op deze website stem je in met deze cookies.