Ga naar de inhoud
Bekijk kavel bij Catawiki

Huidig bod

€ 1

Veiling loopt tot

30 mei, 22:10

Eerste editie op gewoon papier, geïllustreerd met een frontispice en ornamenten getekend en in hout gesneden in Art Deco-stijl, door Robert Bonfils.Verrijkt met een heel mooi ex-libris handschrift en een ex-libris met het wapen van Delafoy op de voorpagina.Bedekt met een paperbackomslag.Maurice Desombiaux, ook bekend als Maurice Des Ombiaux (1868-1943), was een Belgische journalist en schrijver. Van 1925 tot aan de Physiologie du gout (1937) wijdde hij een groot deel van zijn energie aan gastronomie, wijn, kazen, tafelmanieren, koken, en hij bleef dicht bij de nieuwe beweging van regionale en toeristische gastronomie van Curnonsky, Rouff, Austin de Croze, enz.In dit werk vertelt een geleerde amateur over de wijn van Bourgogne met historische en literaire anecdotes.Aanzienlijk goed bewaard exemplaar: slijtageplekken op de rand en de rug, speling in de scharnieren (voorzichtig behandelen), frisse binnenkant zonder vlekken.Maurice des Ombiaux / Robert BonfilsNieuw handboek voor de Bourgogne-liefhebberParijs, L. Rouart en J. Watelin, 1921176 pagina's. Compleetin8 (14x20cm)
Bekijk kavel bij Catawiki

Andere interessante kavels