Ga naar de inhoud
Bekijk kavel bij Catawiki

Huidig bod

€ 55

Veiling loopt tot

28 november, 21:03

Dit werk vormt een volledige handleiding over confiserie, likeuren en fruit, geschikt voor maître d’hôtel, bouche-officieren en geïnformeerde liefhebbers. Het beschrijft hoe ‘alle soorten fruit, zowel droog als vloeibaar, te confijeren’, evenals ‘diverse suikergerechten die door officieren en confiseurs worden gemaakt’. Daarnaast wordt ook ‘de juiste manier om een fruit te ordenen’ uitgelegd – dat wil zeggen de presentatie, de tafel, en de rangschikking van zoete en fruitige stukken.De editie van 1737 is een 'nieuwe editie, herzien, gecorrigeerd en aanzienlijk uitgebreid'. Ze bevat vier grote gevouwen gegraveerde platen (waarvan één met sluiting of kleine defecten afhankelijk van het exemplaar) die tafelaankleding illustreren. Dit werk getuigt van de kunst van de tafel en de confiserie uit die tijd, waarbij recepten, technieken en esthetiek van desserts en zoetigheden worden gecombineerd.François Massialot was een officier van de bouche en chef-kok uit Frankrijk, geboren in Limoges in 1660 en overleden in Parijs in 1733. Hij werkte voor grote huizen aan het hof, waaronder de broer van de koning, Philippe I, Duc d’Orléans, en liet verschillende referentiewerken na op het gebied van gastronomie en patisserie. Hij wordt vooral erkend voor het leggen van fundamenten in de structurering van recepten (alfabetisering, classificatie) en in de kunst... lees verder bij Catawiki
Bekijk kavel bij Catawiki

Andere interessante kavels