Ga naar de inhoud
Bekijk kavel bij Catawiki

Huidig bod

€ 3

Veiling loopt tot

9 januari, 21:22

Opwindende editie van een van de grote monumenten van de Franse gastronomie uit de XIXe eeuw, waar Marie-Antoine Carême, onbetwiste meester van de haute cuisine, zijn culinaire kunst tentoonspreidt in een systematische en wetenschappelijke vorm.Het werk, verrijkt door de samenwerking van de tekenaars en graveurs Normand, Hibon en Thierry, combineert tekst en iconografie om recepten, methoden, opmaak en tafelarchitectuur te presenteren, en plaatst de keuken in een esthetiek die dicht bij de beeldende kunsten ligt.Carême ontwikkelt zijn encyclopedische ambitie: het codificeren van sauzen, het organiseren van menu's, het definiëren van de principes van de moderne keuken en het verheffen van de kunst van de service, terwijl hij de plaats van de kok als schepper en kunstenaar bevestigt.Marie-Antoine Carème / MM. Normand, Hibon & Thierry - De Parijse kok, of de kunst van de Franse keuken in de negentiende eeuw - 1828 - Firmin Didot422-[3] pagina's.Zeer goede staat van de binding, werk in volledige grijze linnen kaft, glad en stil rug.Zeer goede binnenstaat, enkele roestvlekken, werk verrijkt met een mooie vouwplaat ontworpen door de auteur en gegraveerd in lijn door de heren Normand fils, Hibon en Thierry.Leveringsservice binnen enkele dagen verzekerd.
Bekijk kavel bij Catawiki

Andere interessante kavels