Opwindende geïllustreerde editie van deze ware culinaire bestseller uit de 19e eeuw, belichaamt deze uitgave uit 1865 van het handboek van M. L. E. Audot het ideaal van een toegankelijke, praktische keuken die aansluit bij de huishoudelijke realiteit van zowel de burgerij als het platteland.Onderverdeeld in meerdere honderden recepten, adviezen en technieken, biedt het werk een synthese van de Franse gastronomie in een economisch, hygiënisch en familiaal perspectief.Het behandelt de basisbereidingen — soepen, vlees, vis, groenten, gebak — maar ook conserven, azijn, likeuren, huismiddeltjes en tafelgebruiken, met bijzondere aandacht voor de eenvoud van de ingrediënten, de duidelijkheid van de instructies en het verminderen van de kosten.Het weerspiegelt ook de technische evoluties (gaarproces, bewaring), de regionale invloeden en de feestelijke gebruiken, terwijl het recepten integreert die geïnspireerd zijn door haute cuisine en aangepast zijn aan bescheiden middelen.Dit boek, dat vele malen is heruitgegeven, vormt een essentieel keerpunt in de geschiedenis van de Franse culinaire literatuur, aan de kruising van de huishoudtraditie, praktische innovatie en de intergenerationele overdracht van culinaire kennis.M. L. E. Audot - De kokkin van het platteland en de stad of Nieuwe economische keuken - 1865 - Audot - 667 pagina'sGoede staat van de binding, werk in volledige grijze... lees verder bij Catawiki
Veilingagenda gebruikt cookies om je een zo goed mogelijke service te bieden. Zie ons cookie statement. Door verder te gaan op deze website stem je in met deze cookies.