Prachtige geïllustreerde editie van dit werk dat een methodische en toegankelijke synthese biedt van de technische en praktische kennis met betrekking tot het bewaren, serveren en waarderen van wijnen, bedoeld voor sommeliers, wijnmakers en geïnformeerde liefhebbers.Deze zevende editie, verrijkt met drie uitklapbare vellen en geïllustreerd met verklarende figuren, behandelt de fundamentele principes van de degustatie, de methoden van klaring, filtratie, soutirage, de verzorging van wijnen in de kelder, de voorzorgsmaatregelen tegen veranderingen (piqure, vetziekte, breuk), evenals de regels voor temperatuur, decanteren en tafelbediening.De auteurs behandelen ook mousserende wijnen, likeuren, buitenlandse wijnen en de technieken van afsluiten, etikettering en transport.De handleiding onderscheidt zich door haar praktische toon, haar aandacht voor precisie en haar streven naar popularisering, in de geest van de Manuels-Roret, die erop gericht waren om ambachtelijke en wetenschappelijke kennis te democratiseren in de 19e eeuw.Dit verdrag, zowel technisch als cultureel, getuigt van de evolutie van de wijnberoepen en de toenemende aandacht voor kwaliteit, presentatie en oenologische wetenschap in een Frankrijk dat volop in gastronomische modernisering verkeert.M. A. Jullien / C. E. Jullien - Nieuw Volledig Handboek voor Sommelier of praktische instructie over de wijze van wijnverzorging - 1860 - Roret -Goede staat van de binding, werk in zijn blauwe... lees verder bij Catawiki
Veilingagenda gebruikt cookies om je een zo goed mogelijke service te bieden. Zie ons cookie statement. Door verder te gaan op deze website stem je in met deze cookies.