Pakkende geïllustreerde editie van dit monumentale handboek van de Franse gastronomie, dat culinaire strengheid, redactionele esthetiek en encyclopedische ambitie combineert.Carême, beschouwd als de vader van de haute cuisine, exposeert de fundamentele principes van de Franse culinaire kunst, door technieken, recepten en presentaties te codificeren die de gastronomische verfijning van de negentiende eeuw definiëren.Het werk is opgebouwd uit methodische secties: soepen, voorgerechten, bijgerechten, geroosterde gerechten, desserts, banketbakkerij, sauzen en pièce montées, met bijzondere aandacht voor de balans van smaken, de precisie van de handelingen en de elegantie van de opmaak.De illustraties, zorgvuldig gegraveerd door Normand, Hibon en Thierry, beelden sculpturale gerechten, gereedschappen, tafelversieringen en culinaire architecturen uit, die getuigen van de verheffing van de keuken tot kunstvorm.M. A. Carême / MM. Normand, Hibon & Thierry - Le Cuisinier Parisien ou l'art de la cuisine Française au dix-neuvième siècle - 1828 - Firmin Didot -422-[3] pagina's.Goede staat van de binding, werk in zijn halve bruin lederen uitgave, gemarmerde platen, gebruikssporen, gekapte en gevlekte randen, kleine barst op de achterzijde, afgeronde hoeken, gladde rug met ornamenten, verguld titelschild.Goede binnenstaat, vlekken, werk verrijkt met mooie buiten-tekst gravures, waaronder vouwplaten.Leveringsservice binnen enkele dagen verzekerd.
Veilingagenda gebruikt cookies om je een zo goed mogelijke service te bieden. Zie ons cookie statement. Door verder te gaan op deze website stem je in met deze cookies.