Ga naar de inhoud
Bekijk kavel bij Catawiki

Huidig bod

€ 25

Veiling loopt tot

12 december, 21:37

Spannende geïllustreerde editie van deze ware culinaire bestseller uit de 19e eeuw, deze editie uit 1883 van het handboek van M. L. E. Audot belichaamt het ideaal van een toegankelijke, praktische keuken die aansluit bij de huishoudelijke realiteit van zowel de burgerij als het platteland.Onderverdeeld in meerdere honderden recepten, adviezen en technieken, biedt het werk een synthese van de Franse gastronomie in een economisch, hygiënisch en familiaal perspectief.Het behandelt de basisbereidingen — soepen, vlees, vis, groenten, gebak — maar ook conserven, azijn, likeuren, huismiddeltjes en tafelgebruiken, met bijzondere aandacht voor de eenvoud van de ingrediënten, de duidelijkheid van de instructies en het verminderen van de kosten.Het weerspiegelt ook de technische evoluties (gaarproces, bewaring), de regionale invloeden en de feestelijke gebruiken, terwijl het recepten integreert die geïnspireerd zijn door haute cuisine en aangepast zijn aan bescheiden middelen.Louis-Eustache Audot - De keukenmeid van het platteland en de stad, of nieuwe economische keuken - 1883 - Librairie Audot701 pagina'sGoede staat van de binding, werk in zijn halve bruin leren band uit de periode, gemarmerde deksels, gebruikssporen, afgesleten kapjes en hoeken, gekleurde sneden, gladde rug met ornamentatie, gouden titel opdruk.Goede binnenstaat, verkleuringen, versierd met mooie gravures in en buiten de tekst, waaronder op de... lees verder bij Catawiki
Bekijk kavel bij Catawiki

Andere interessante kavels