Uitgeverij van een prachtige geïllustreerde editie van dit culinaire encyclopedische werk dat de beste recepten uit de Franse en buitenlandse keukens verzamelt, in een volledig herzien en uitgebreid formaat.Gemaakt van vier chromolithografische platen en talrijke illustraties in de tekst, behandelt het boek de bereiding van soepen, sauzen, stoofschotels, voorgerechten, gebraden gerechten, frituren, entrees, gebak en desserts, terwijl het ook een gedetailleerde bijlage bevat over de kunst van het serveren, het gebruik van restjes, tafelbediening, de etiquette van een maaltijd, de keuze en het serveren van wijnen, evenals het maken van confituren, siropen, huishoudbonbons en likeuren.Het werk onderscheidt zich door zijn pedagogisch karakter, technische rijkdom en de ambitie om volledige culinaire kennis over te dragen, zowel praktisch als verfijnd, bedoeld voor professionals als voor geïnformeerde amateurs.Hij getuigt van de evolutie van de gastronomische praktijken rond de eeuwwisseling van de twintigste eeuw en van de opkomst van de uitgeverij van geïllustreerde kookboeken.Jules Breteuil / Nilrag - Nieuw Europees kookboek - SD (ca. 1910) - Garnier Frèresviii+776ppGoede staat van de binding, werk in volledig rode uitgeverskarton, voor- en achterplat versleten en geschuurd, rug versleten, hoeken en kappen geschuurd, scheuren in de rug, gladde rug versierd, met gouden titel, illustraties op de voor- en... lees verder bij Catawiki
Veilingagenda gebruikt cookies om je een zo goed mogelijke service te bieden. Zie ons cookie statement. Door verder te gaan op deze website stem je in met deze cookies.