Tweede uitgebreide editie van dit referentie-woordenboek gastronomisch, met ongeveer 2000 pagina's definities en artikelen, en meer dan 6000 kookrecepten. 200 illustraties in de tekst en 4 kleurenplaten illustreren het geheel.Officiële orgaan van de Académie de cuisine geschreven door Joseph Favre, voormalig medewerker van de maisons Riche en Chevret, 'dit fenomenale woordenboek geeft de etymologie, de synoniemen in drie talen, de geschiedenis, de analyse van alle natuurlijke en samengestelde voedingsmiddelen, diëten, mineraalwaters, vegetarische keuken, de keukens van de Oudheid, buitenlandse keukens, kookrecepten, patisserie, charcuterie, distillatie, de biografieën van beroemde koks en de culinaire terminologie' (Gérard Oberlé).Hier is een van de belangrijkste boeken van onze tijd, en waarvan niemand de nuttigheid zal betwisten. - Charles Monselet.De grootste culinaire encyclopedie ooit gemaakt (Oberlé, 258).4 banden bewaard in antieke banden, half-perkaline rood, titel en tomaison goud op de rug. - Linnen gescheurd op de rug en aan de uiteinden van de scharnieren (volumes stevig). Binnenkant fris en schoon. Goed exemplaar.Joseph FavreUniverseel woordenboek voor praktische keuken. Encyclopedie van voedselhygiëne. De mens veranderen door voeding. Tweede grote editie, gecorrigeerd en uitgebreid door de auteur.Parijs, chez l'Auteur / dans les Librairies, (z.d.) (1903)4 delen in-quarto (28 x 21,5 cm); xviii-444 pagina's + xii- pagina 453-939 + pagina... lees verder bij Catawiki
Veilingagenda gebruikt cookies om je een zo goed mogelijke service te bieden. Zie ons cookie statement. Door verder te gaan op deze website stem je in met deze cookies.