Ga naar de inhoud
Bekijk kavel bij Catawiki

Huidig bod

€ 1

Veiling loopt tot

26 december, 21:02

‘Tiré Liège’ (rijpen onder kurk tijdens de tweede gisting) is een proces dat meer blootstelling aan zuurstof tijdens het élèvage mogelijk maakt, met als doel diepere, complexere en fijnere champagnes te creëren. Hoewel rijpen in eikenhouten vaten relatief gebruikelijk is in Champagne, is tiré à liege minder gangbaar... en het is niet voor watjes, aangezien het als een risicovolle techniek wordt beschouwd die alleen door de meest bekwame wijnmakers wordt uitgevoerd.Frederic Savart begon in 2011 met experimenteren met deze techniek door een beperkt aantal magnums onder kurk te verzegelen voor hun tweede gisting. In de daaropvolgende 10 jaar werd Frederic bij elke proeverij van deze experimentele botteling steeds meer overtuigd van de uitzonderlijke complexiteit die de methode bracht, en begon hij deze toe te passen in andere cuvées, waardoor het een handelsmerk werd van zijn unieke stijl.Dit jaar heeft Frederic besloten de resterende magnums te dégorgeren en op de markt te brengen, aangezien hij vindt dat ze nu op hun best zijn. Aangezien er slechts 850 stuks in 2011 zijn geproduceerd, is dit een van de zeldzaamste cuvées die door Frederic tot nu toe zijn uitgebracht. Dankzij 12 jaar rijping op de lies, onder een hoogwaardige kurk, is Le Pinot... lees verder bij Catawiki
Bekijk kavel bij Catawiki

Andere interessante kavels