Zeldzaam exemplaar van de "Cuisinier François" dat te danken is aan de beroemde Franse kok François Pierre de La Varenne, gepubliceerd in Parijs in 1658. De originele editie dateert uit 1651.1 volume in-12, perkamenten (vellum) binding uit de periode, gladde rug waarop een uitgewist titel te onderscheiden is.Verbinding zwartgeblakerd en beschadigd op de hoek bovenaan de eerste bladzijde, de onderste hoek van de eerste dertig pagina's is geknikt, zelfs beschadigd en gescheurd voor de eerste vijf. Hetzelfde geldt voor de laatste vijf pagina's (gekleurde hoek).Enkele bruine vlekken aan de binnenkant, lichte scheuren op sommige pagina's, oude vlekken op een derde van de pagina's 253 tot 315, en vervolgens 355 tot aan het einde. Een cahier iets losgeraakt van de binding aan de bovenkant, maar de rest is stevig.François Pierre de La Varenne (1615–1678) was een Franse kok en culinaire auteur, beschouwd als een van de grondleggers van de moderne Franse keuken. Hij is vooral bekend om zijn boek "Le Cuisinier François", een van de eerste kookboeken die de overgang markeerden van middeleeuwse naar een meer moderne gastronomie. Hij was de kok van de markies d'Uxelles.François Pierre de La Varenne laat de middeleeuwse specerijen achter zich en vervangt ze door exotische... lees verder bij Catawiki
Veilingagenda gebruikt cookies om je een zo goed mogelijke service te bieden. Zie ons cookie statement. Door verder te gaan op deze website stem je in met deze cookies.