In tegenstelling tot Cognac beschikt de Armagnac over een palet van druivensoorten die allemaal verschillend van elkaar zijn, wat zorgt voor een specifieke aromatische balans: de Bacco draagt bij aan de structuur en geeft volle, rijke en zware aroma's die een lange rijping vereisen om hun rondeur, zachtheid en mondgevoel volledig te uiten. De Folle blanche brengt daarentegen frisheid en fruitigheid in de eerste jaren van rijping. De Ugni blanc, ideaal voor distillatie, en de Colombard maken de lijst van meest voorkomende druivensoorten in de regio compleet. Na 15 jaar rijping vind je in de Armagnac smaken van noot, sinaasappelschil, cacao, pruimenpruim, waaraan aroma's van roos, venkel, leer, vanille en zelfs kaneel worden toegevoegd. Deze Armagnacs hebben een 'vet' en een romigheid die het terroir accentueren. Na 25 jaar verliest de Armagnac kracht en wordt het zachter. Hun oorspronkelijke karakter vervaagt en maakt plaats voor de aroma's van eikenhout; hun langdurigheid in de mond wordt opmerkelijk.Deze amberkleurige cuvée X.O. van ongeveer 50 jaar onthult bij elke smaakbeleving haar vele geuren.
Veilingagenda gebruikt cookies om je een zo goed mogelijke service te bieden. Zie ons cookie statement. Door verder te gaan op deze website stem je in met deze cookies.