Prachtige geïllustreerde uitgave van dit iconische werk over de Franse gastronomie. Het onderscheidt zich als het eerste professionele tijdschrift gewijd aan de voedingssector, met een tweewekelijkse verspreiding en een internationale reikwijdte sinds de jaren 1890.Ze biedt een theoretische, praktische en historische benadering van culinaire kunst, met ongepubliceerde recepten, commentaar op menu's, gastronomische anekdotes, technische besprekingen en reflecties op de evolutie van de voedingsberoepen.Elk nummer wordt geïllustreerd en gestructureerd rond diverse rubrieken die koken, patisserie, charcuterie en confiserie behandelen, terwijl ook culinaire wedstrijden en technische innovaties worden gepromoot.Echt redactioneel laboratorium voor haute cuisine, getuigt L’Art culinaire des années 1890-1892 van de bruisende creatieve en pedagogische sfeer die de gastronomische kringen in Parijs aan de vooravond van de 20e eeuw bezighield, en vormt een waardevolle bron voor de geschiedenis van de professionele Franse keuken.Collectief - De culinaire kunst - Tijdschrift over koken en tafel - 1890-1892XVII + XVI + XX + XX + XIX + XXIV + XX + 184 + 252 + 283 pagina'sGoede staat van de binding, werk in zijn half-leren rode band uit die periode, gemarmerde platen, gebruikssporen, gesleten koppen en hoeken, gladde rug met versiering, verguld titeling.Goede binnenstaat, verspreide bruiningen, werk versierd met mooie gravures in en buiten... lees verder bij Catawiki
Veilingagenda gebruikt cookies om je een zo goed mogelijke service te bieden. Zie ons cookie statement. Door verder te gaan op deze website stem je in met deze cookies.