Oorspronkelijke uitgave van dit theoretische, praktische en historische werk over de gastronomie aan het einde van de 19e eeuw, geschreven door Chatillon-Plessis, pseudoniem van Émile-Abel Chizat (1855-1924), redacteur bij 'Charivari'.Zeer compleet werk, geïllustreerd met 170 houtsneden buiten de tekst of in de tekst over 'het leven van vroeger en het leven van vandaag'.Bewaar in een mooie half-kalfsleren band in kersenrood, met voor- en achterplat in percaline, omgeven door een driedubbel kader, met gouden bloemmotieven in de hoeken, en een titel in het midden. Rug met nerven versierd met gouden vakken en bloemmotieven. Goudgeverfde randen.En zeer goede staat. Kleine schrammen bij de sneden en hoeken. Fris en schoon interieur, vrij van roestvlekken.Inhoud: Service van de tafel en recepties - Het drinken - De keuken - Grote culinaire recepten van de eeuw - De patisserie - De restaurants - Nieuwe klassiekers aan tafel - Mengsels en fantasieën. Goede tweedehands staatChatillon-PlessisLa Vie à Table. Praktische en historische theorie van de moderne gastronomie. Werk geïllustreerd met 170 houtsneden buiten de tekst of in de tekst over het leven vroeger en het leven van vandaag.Paris, Firmin-Didot, 1894;in-8, (19,5 x 13 cm); 411 pagina's.
Veilingagenda gebruikt cookies om je een zo goed mogelijke service te bieden. Zie ons cookie statement. Door verder te gaan op deze website stem je in met deze cookies.