Zeldzame originele uitgave met illustraties van deze emblematische gastronomische en literaire anthologie van de Franse levenskunst.Dit door C. F. A. Fayot (1797-1861) opgezette volume, die meewerkte aan de Pâtissier royal parisien, uitgegeven door Antoine Carême, bevat hoofdzakelijk de volgende werken: De fysiologie van de smaak, door Brillat-Savarin; De gastronomie, door Berchoux; Over de bronnen van de tafel (samenvatting) door Grimod De Le Reinière; De kunst van dineren in de stad, door Colnet; De historische gastronomie, door de graaf de Cussy, enzovoort.Het is rijkelijk geïllustreerd met 9 ingekleurde portretten, namelijk: de prins van Talleyrand, Jules Janin, Marcel Gaubert, Berchoux, Grimod de la Reynière, Appert, Colnet, markies de Cufoy, Carême en 6 buiten-tekst gravures.Charles-Frederic-Alfred Fayot - De Classiques de la Table, ten dienste van de patriciërs en de wereldlieden - 1843 -[4]-IV-[2]-XIII-[3]-528 ppConditie van de binding correct, werk in zijn volledige uitgavekartonnen omslag, wrijving, afgesleten hoeken, rug ontbreekt, gravure op de voorplaat.Goede binnenstaat, enkele roestvlekken, scheurende vellen, werk versierd met mooie losbladige gravures.Leveringsservice gegarandeerd binnen enkele dagen –
Veilingagenda gebruikt cookies om je een zo goed mogelijke service te bieden. Zie ons cookie statement. Door verder te gaan op deze website stem je in met deze cookies.