Dat bij Bruges Whisky Company inventiviteit en vernieuwing absoluut permanent aanwezig is, dat is denk ik intussen geen geheim meer.Deze 4 jaar oude whisky die de naam Peated Plum meekreeg, dankt zijn naam aan de combinatie van twee aspecten. Enerzijds het vat waarin de whisky 4 jaar lag te rijpen. Het vat werd oorspronkelijk gebruikt om pruimenlikeur te laten rusten.Bruges Whisky Company kocht een blok turf afkomstig uit Islay.Het turfwerk werd in brand gestoken en via een afzuigsysteem werd de turfrook in de lege vat van de pruimenlikeur geblazen. Het vat werd afgesloten en enkele tijd weggelegd, waardoor het een infusie van de turfrook kreeg. Na een tijdje werd het vat gevuld met nieuwe whisky om daarna 4 jaar te rusten.De geur van de whisky is zoet met een rokerige toets. In de geur zijn ook de pruimen duidelijk aanwezig. In de smaak komen de pruimen en de rokerigheid volop terug, met een bittertje op de achtergrond. In de afdronk word je ongeveer tien minuten lang verrast door bittere chocolade.Fles nr. 092/322
Veilingagenda gebruikt cookies om je een zo goed mogelijke service te bieden. Zie ons cookie statement. Door verder te gaan op deze website stem je in met deze cookies.