Vandaag de dag is het een van de laatste traditionele distilleerderijen ter wereld, met weinig aanwezigheid op de Europese markten. Beenleigh produceert zijn rum van melasse en lokaal water. Het is een 'Single Blended Rum', vervaardigd met een originele techniek die 'omgekeerd' wordt genoemd: distillatie vindt eerst plaats in een kolom, daarna in een koperen ketel. De koperen ketel wordt 'The Old Copper' genoemd en lijkt op die welke door Demerara worden gebruikt. De rums rijpen vervolgens in grote houten vaten en oude bourbonvaten.Naast zijn officiële bottelingen is Beenleigh begonnen met een samenwerking met La Maison & Velier, met twee uitgaven in 2021. Deze nieuwe referentie is volledig uniek in het Australische rumlandschap. De distilleerderij heeft twee verouderingskelders: één nabij de distilleerderij en een tweede in het zuiden van het land, in Renmark in de Barossa-vallei, een semi-desert omgeving. 2013 Deze 2013 is 10 jaar gerijpt in ex-bourbonvaten in het tropische klimaat van het Beenleigh-magazijn, met een totale angels' share van meer dan 25% en gebotteld op een hoog alcoholpercentage van 59%. Gedistilleerd in Beenleigh, Queensland, Australië.Voorgelegd in een kastje10 jaar rijpingVintage 2013Deze spirits worden gebotteld door een onafhankelijke bottelaar.Distillaat uit molasse (traditioneel rum) 2006 Deze tropische jaargang uit 2006... lees verder bij Catawiki
Veilingagenda gebruikt cookies om je een zo goed mogelijke service te bieden. Zie ons cookie statement. Door verder te gaan op deze website stem je in met deze cookies.