Prachtig geïllustreerde uitgave van dit fantastisch uitgebreide culinaire werk dat verschillende aspecten van de Parijse keuken uit het begin van de 19e eeuw behandelt -B. Albert biedt gedetailleerde recepten voor diverse gerechten, waaronder voorgerechten, hoofdgerechten en desserts, maar ook hoofdstukken over charcuterie en gebak. De handleiding bevat ook instructies over het gebruik van moderne fornuizen en kookgerei voor die tijd, evenals praktische tips voor het efficiënt en economisch runnen van een huishouden -De auteur was chef-kok van Zijne Excellentie Kardinaal Fesch, oom van Napoleon I, die woonde aan de rue du Mont-Blanc in Parijs -Hij geeft enkele nuttige gastronomische adviezen aan de "Parijzenaars", en in het bijzonder de "noodmedicijnen die moeten worden toegediend tijdens het wachten op de dokter, in geval van vergiftiging" -Het werk wordt geïllustreerd door een frontispice "interieur van een goed geordende keuken - Arts and Crafts-collectie" en 3 borden met afbeeldingen van fornuizen en keukengerei, wat in totaal 4 borden oplevert -B. Albert - De Parijse Kok of volledige handleiding voor huishoudelijk budgetbeheer - 1838 - Ledentu -viii+454 ppGoede staat van de binding, werk in zijn groene leren band, gebruikssporen, ruggen, hoeken en kafjes afgesleten, met een versierde rug, verguld titelband.Goede binnenstaat, enkele vlekken en vochtvlekken,... lees verder bij Catawiki
Veilingagenda gebruikt cookies om je een zo goed mogelijke service te bieden. Zie ons cookie statement. Door verder te gaan op deze website stem je in met deze cookies.