Zeldzaam gesigneerd exemplaar van de Cuisinier Parisien, een culinair werk van een van de grootste Franse chefs en patissiers, Marie-Antoine Carême, bijgenaamd de "Koning der chefs en de chef der koningen". Hij zou onder andere de eerste zijn die de aanduiding "Chef" gebruikte.Vroege beoefenaar en vooraanstaand vertegenwoordiger van het Franse concept van haute cuisine, wordt hij beschouwd als de oprichter van deze grootschalige stijl, die zowel door koninklijke hoven als door de nieuwe rijken van Parijs werd gezocht. Hij is een van de eerste koks die internationale bekendheid verwierven.***CAREME, Antonin. De Parijsche kok, of De kunst van de Franse keuken in de 19e eeuw - Elementair en praktisch tractaat over koude voorgerechten, basisproducten en suikertartaar, gevolgd door nuttige observaties voor de vooruitgang van deze twee delen van de moderne keuken.Parijs, bij de Auteur, 1828.Volledig en 1 volume in-8, 422 bladzijden. Versierd met 25 platen (waarvan 1 frontispice) getekend door de auteur en in liyndruk.Volledig leren band van die periode, gladde rug met goudopdruk en titelvlakje, slijtage en ontbreken bij de hoeken, kapiteeltjes en scharnieren. Toch in goede staat. Binnenzijde met verspreide vlekken. Compleet met zijn 25 latten.Mooi exemplaar van dit zeldzame werk, ondertekend door een van de beroemdste Franse koks!
Veilingagenda gebruikt cookies om je een zo goed mogelijke service te bieden. Zie ons cookie statement. Door verder te gaan op deze website stem je in met deze cookies.