Ga naar de inhoud
Bekijk kavel bij Catawiki

Huidig bod

€ 190

Veiling loopt tot

19 september, 22:35

Zeldzame originele editie van dit historische en culinaire traktaat over bottenbouillon, geschreven door Antoine-Alexis Cadet de Vaux, Franse apotheker en chemicus (1743-1828).Werk gewijd aan de Hertog van Berry. Hierin vindt men een historische samenvatting van de adoptie van botbouillon, een studie van de samenstelling van botten, een populaire instructie, methoden om botbouillon te maken, informatie over de botten in het huishouden, over het residu van de botten en over de uit de botten gewonnen gelatine.Paperback, onder wachtcover, handgeschreven titel op de rug. In zeer goede staat. Cover en faux-titre gekerfd. Enkele verspreide vlekjes. Binnenwerk goed bewaard in het algemeen. Goed exemplaar, vrij zeldzaam.Antoine-Alexis Cadet de Vaux begon als apotheker, maar verliet dat beroep om zich te wijden aan wetenschappelijke en filantropische onderzoeken. Hij hield zich vooral, in samenwerking met Antoine Parmentier, bezig met experimenten en publicaties over volksgezondheid, wijnbouw en economische voeding. Hij was de vriend van Benjamin Franklin tijdens diens verblijf in Frankrijk als ambassadeur van de Verenigde Staten.Inspecteur van de volksgezondheid hield zich bezig met de sanering van gevangenissen en ziekenhuizen, de afwateringsputten en ook met het verwijderen van begraafplaatsen in Parijs.Antoine-Alexis Cadet de VauxVan de gelatine van de botten en van de bouillon ervan, voorafgegaan door overwegingen... lees verder bij Catawiki
Bekijk kavel bij Catawiki

Andere interessante kavels