Ga naar de inhoud
Bekijk kavel bij Catawiki

Huidig bod

€ 295

Veiling loopt tot

17 oktober, 22:59

Oorspronkelijke editie van het monumentale Dictionnaire « à la gloire de la bonne chère » over de geschiedenis van de Franse keuken, gegeven door Alexandre Dumas in 1873.Geïllustreerd met twee portretten gegraveerd door Rajon.Alexandre Dumas trekt zich samen met zijn kok Marie terug in zijn huis aan de kust in Roscoff in Finistère in Bretagne, om in 1869, op 67-jarige leeftijd, tijdens het laatste jaar van zijn leven, dit ultieme werk uit zijn monumentale literaire oeuvre te schrijven: « Ik wil mijn werk van vijfhonderd volumes afsluiten met een kookboek ».Het werk bevat 3000 recepten uit de geschiedenis van goed eten in de Franse keuken van de 19e eeuw, waarvan hij beweert alle tijdens zijn leven te hebben uitgeprobeerd, met alle elementen die inherent zijn aan de keuken van die tijd: geschiedenis van de keuken sinds de oudheid, gerechten, voedingsmiddelen, ingrediënten, aromaten, specerijen, wild, dranken, kookmethoden, culinaire technieken, keukengerei, beroepen in de voedingssector en grote namen van de Franse keuken... Zijn definities zijn vol commentaren en anekdotes uit de rijke herinneringen van zijn leven, of uit zijn verbeelding als romanschrijver.Bevat in een uitgeversband van volle perkaline in koningsblauw, met een gouden rand die de voor- en achterkant omlijst, titel en... lees verder bij Catawiki
Bekijk kavel bij Catawiki

Andere interessante kavels