Prachtige geïllustreerde uitgave van dit schitterende werk van Albert Cavaillé, waarin een technisch en historisch overzicht wordt gegeven van het wijngebied Roussillon, gespecialiseerd in natuurlijke zoete wijnen (VDN), zoals Muscat de Rivesaltes, Banyuls of Maury.Hij onderzoekt de geografische, klimatologische en geologische omstandigheden die de productie van deze versterkte wijnen bevorderen, waarvan de fermentatie wordt gestopt door toevoeging van alcohol om de natuurlijke zoetheid van de druif te behouden.Hij geeft een overzicht van de gebruikte druivensoorten (grenache, macabeu, muscat…), de vinificatie- en rijpingsmethoden — met name in bloemen die aan de zon zijn blootgesteld voor oxidatieve wijnen — en de specificiteiten van de lokale appellaties.Verlicht met kaarten en schema's illustreert het werk een eeuwenoude expertise, doorgegeven sinds de Middeleeuwen, en benadrukt het de economische en culturele waarde van deze wijnen in de regio. Cavaillé biedt zo'n waardevolle synthese voor liefhebbers van wijngoed, tussen wetenschappelijke nauwkeurigheid en verbondenheid met het mediterrane erfgoed.Albert Cavaillé - De wijngaard met natuurlijke zoete wijnen uit Roussillon - 1964 - Buguet-ComptourGoede staat van de binding, werk in een zachte cover gedrukt met editie, enkele roestvlekken op de buitenkant, gladde rug, rode titel, dubbele lijnen in zwart als kader rond de voorzijde.Goede binnenstaat, verspreide vlekken, werk dat is... lees verder bij Catawiki
Veilingagenda gebruikt cookies om je een zo goed mogelijke service te bieden. Zie ons cookie statement. Door verder te gaan op deze website stem je in met deze cookies.