ROBERT PARKER (100)De Haut-Brion 2018 bestaat uit 49,4% Merlot, 38,7% Cabernet Sauvignon en 11,9% Cabernet Franc. Diep granaatrood van kleur, heeft de wijn veel zweven nodig voordat hij begint een heel complexe melodie van tonen los te laten, één tegelijk: bewerkt aardbodem, gevolgd door uitgesproken drop, daarna gebroken rotsen, dan de ingemaakte pruimen. Uiteindelijk komt alles samen in een fascinerende crescendo van intense cassiscrème, rozenolie, wilde bosbessen en kersenlikeurnoten, die plaatsmaken voor rustige, aanhoudende leidmotieven van kaneelstok, truffels en rode besgelei. Het medium- tot volle lichaam geeft al dit en meer weer, waarbij strakke lagen van zwarte fruit, rode bessen en exotische kruiden binnen een stevige, heerlijk zachte context en naadloze frisheid worden onthuld, eindigend met epische lengte en veel aarde- en mineraalsporen. Dit is een diepgaande, zeer intellectuele, meerlagige wijn die ongeveer 7-8 jaar nodig zal hebben om zijn ongelooflijke lied te gaan zingen, en daarna minimaal nog 40 jaar moet worden bewaard. Ter vergelijking, denk aan 1989, maar met meer terughoudendheid en nog grotere puurheid.JAMES SUCKLING (99)Aromas van krenten, bladeren, verse paddenstoelen, oesterschelp, tabak en gedroogde bloemen, die overgaan in een volle smaak, maar altijd uiterst verfijnd en gepolijst, en zich ontwikkelt op de mond. Heerlijk, energiek einde.... lees verder bij Catawiki
Veilingagenda gebruikt cookies om je een zo goed mogelijke service te bieden. Zie ons cookie statement. Door verder te gaan op deze website stem je in met deze cookies.