Ao Yun, de beste wijn uit China(!)?Als het aan de Amerikaanse wijnrecensent James Suckling ligt, wel, die gaf de wijn namelijk 98/100 punten.Dit wijnhuis is opgericht door de LVMH-groep. Zij gaven in 2008 Dr. Tony Jordan de taak om op zoek te gaan naar het beste terroir (in heel China) om een wijn van wereldklasse te maken. Na een zoektocht van 4 jaar bleek dat 99% van het land totaal ongeschikt was. Uiteindelijk is Tony uitgekomen op een gebied gelegen in de voetheuvels van de Himalaya. Hier is het aanzienlijk hoger en koeler en door de bergen zijn de wijngaarden toch goed beschermd tegen extreme regenval.De Franse wijnmaker Maxence Dulou begon in 2012 met het opzetten van de wijnmakerij. Dit was een grote uitdaging vanwege het gebrek aan wegen en elektriciteit. Vanwege steile hellingen is machinale oogst onmogelijk. De wijnmakerij zelf werd in 2014 voltooid en ligt op 2600 meter hoogte. De wijngaarden bevinden zich tussen de 2100 meter en 2600 meter hoogte.Gemaakt van 60% Cabernet Sauvignon, 19% Cabernet Franc, 10% Merlot, 7% Syrah, 4% Petit Verdot.In 2016 verscheen de eerste vintage jaargang 2013) en verdiende al direct veel lof van de internationale pers. Jaargang 2018 is echter de beste... lees verder bij Catawiki
Veilingagenda gebruikt cookies om je een zo goed mogelijke service te bieden. Zie ons cookie statement. Door verder te gaan op deze website stem je in met deze cookies.