Zeer zeldzame wijn, maar met een grote aromatische en gustatorische kracht om een nobele vis of schaaldier zoals kreeft te vergezellen.Bekend om het produceren van enkele van de beste droge witte wijnen in Frankrijk, beslaat Domaine de Richard Leroy slechts 2,7 hectare. De wijnstokken rusten op de vulkanische bodems van de Faye d'Anjou (ten zuidoosten van Angers), waar de Chenin een van zijn mooiste uitdrukkingen onthult. Deze emblematische cuvée rijpt 18 maanden in het hout, waarvan een derde nieuw is.De neus geeft een formidabele aromatische palet vrij, passend bij de geuren van gekonfijte citroenen, kweepeer met brioche en getoaste tonen. Op de tong vinden we alle aromatische rijkdom die in de neus werd waargenomen, uitgebracht op een brede materiaalkarakter, evoluerend naar een delicate houttoon. De lange afdronk is onweerstaanbaar.Het moet opgemerkt worden dat de oogst van 2016 50% verlies leed door vorst. Deze jaargang is daarom nog zeldzamer om te proeven dan de andere.Fles bewaard in een airconditioned kelder bij 14°C en het etiket onder cellofaan.
Veilingagenda gebruikt cookies om je een zo goed mogelijke service te bieden. Zie ons cookie statement. Door verder te gaan op deze website stem je in met deze cookies.