Smaken: Aarde, Cassis, Rode bessen, Specerijen, Tabak, VanilleLekker bij: Gegrild vlees, Lamsvlees, Pasta gerechten, Wild gerechtenDe naam van deze Barolo is afkomstig van de naam van de vorige eigenaren (familie Gromis) van het domein dat vanwege haar kwaliteiten zeer geprezen wordt. De wijngaard ligt in La Morra. De wijn van deze prachtige Barolo wordt gemaakt van de druiven van deze wijngaard Gromis en de mooie Gaja-wijngaard, die al in bezit was, gelegen in Serralunga.De gisting van de druiven vindt plaats samen met de schillen, gedurende een periode van drie weken, in roestvrijstalen vaten. Vervolgens ondergaat het een verdere rijping in barriques, gevolgd door nog eens twaalf maanden verdere verfijning in grote eikenhouten vaten voor een periode van 12 maanden.Deze Barolo toont een prachtige uitdrukking van een van de mooiste terroirs in La Morra en Serralunga. De kleur van deze wijn is intens robijnrood met rijke aroma's van rode bessen, cassis, tabak, mineralen en eiken rooktonen. Daarnaast florale indrukken, drop en een vleugje specerijen. De smaak is krachtig en tannineus, maar verfijnd met een lange afdronk. Een wijn die met de jaren nog meer in balans komt, en in zijn jonge jaren zeker gedecanteerd moet worden. Deze Barolo is gemaakt van... lees verder bij Catawiki
Veilingagenda gebruikt cookies om je een zo goed mogelijke service te bieden. Zie ons cookie statement. Door verder te gaan op deze website stem je in met deze cookies.