Richard Leroy verbouwt slechts 2,7 hectare van een van de beste terroirs in Anjou. Bovendien zijn de opbrengsten zeer laag omdat alleen de beste druiven worden geselecteerd. De wijngaard wordt biologisch beheerd en de oogst is handmatig. We vinden in deze wijn misschien wel een van de mooiste uitingen van chenin. Het is ook een geheim van polichinelle, want de wijnen zijn nu gewild bij liefhebbers over de hele wereld. Helaas is de productie verwaarloosbaar... Slechts 4500 flessen. Deze vintage uit 2014 is niet alleen zeldzaam en gewild, maar heeft ook die extra ziel die hem ontroerend en grandioos maakt (naast zijn formele perfectie).Ik heb er al 2 keer met enthousiaste vrienden een simpele gegrilde zeetong gegeten.Bewaren in een kelder met airconditioning bij 14°C. Etiket beschermd met plasticfolie.
Veilingagenda gebruikt cookies om je een zo goed mogelijke service te bieden. Zie ons cookie statement. Door verder te gaan op deze website stem je in met deze cookies.