Boven Badia a Passignano, op een heuvelrug die het Chianti Classico-gebied scheidt van de Valle di Pesa en verborgen achter een rij bomen, ligt Poggio al Sole, het landgoed in bezit van de familie Davaz. Dit is ook de plek waar Klaus J. Reimitz in 2010 de wijngaard ontdekte die hij zou gebruiken om zijn Sangiovese-wijnen te maken.Deze wijngaard, omgeven door bossen, werd aangeplant in 1992 op de heuvel van Poggio al Sole. De wijnstokken liggen op het zuidoosten op een hoogte van 400 meter boven zeeniveau en gedijen in ‘Galestro’-bodem, een bekende Toscaanse kalksteen- en leisteenmix.Reimitz Rosso is een pure Sangiovese, gemaakt uitsluitend van free-run sap, bekend als il mosto fiore, verkregen uit handgeplukte en zorgvuldig geselecteerde druiven, meestal aan het begin van oktober. De maceratieperiode duurt ongeveer twee weken, waarna de wijn rijpt in roestvrijstalen vaten om malolactische fermentatie te ondergaan. Niets wordt toegevoegd om de fermentatie te bevorderen, die natuurlijk plaatsvindt, behalve een minimale hoeveelheid sulfieten om de wijn te beschermen tegen oxidatie. Deze minimale interventie wordt mogelijk gemaakt door de nauwkeurige selectie van de druiven.Zodra ze klaar zijn, wordt de wijn overgebracht naar twee ovalen vaten van 16 hectoliter, vervaardigd uit Vosges- en Slavonisch eikenhout. De... lees verder bij Catawiki
Veilingagenda gebruikt cookies om je een zo goed mogelijke service te bieden. Zie ons cookie statement. Door verder te gaan op deze website stem je in met deze cookies.