Henri Bonneau, die in 2016 overleed, was een kritisch geprezen producent van Châteauneuf-du-Pape. Bonneau was de twaalfde generatie wijnmaker in de familie, die een uitgebreide geschiedenis heeft in het zuiden van de Rhône. Hij begon in de jaren 1950 met werken in de wijngaarden, maar vanwege de populariteit, waarde en schaarste van zijn wijnen zijn vroege jaargangen vrijwel niet meer aanwezig. Bonneau's laatste oogstjaar was 2015, en hij overleed in 2016.Het landgoed beslaat 6 hectare (15 acres) aan landgoedwijngaarden op diverse locaties in Châteauneuf-du-Pape, waaronder de gerenommeerde La Crau. Er zijn drie cuvées – een eenvoudige Châteauneuf-du-Pape, de Cuvée Marie Beurrier en de topklasse Réserve des Célistins, aangevuld met de Les Rouliers Vin de Table. De hoge kwaliteit van de oogstjaren 1990 en 1998 heeft Bonneau er ook toe aangezet een Cuvée Speciale te maken.De wijngaarden van Henri Bonneau zijn voor ongeveer 90 procent beplant met Grenache. De landbouwpraktijken zorgen specifiek voor lage opbrengsten en het fruit wordt relatief laat geoogst voor de regio.Bonneau's wijnmaakproces vermeed over het algemeen het destemmen, behalve in slechte oogstjaren, en de fermentatie vond plaats in cementen vaten. De wijnen werden vervolgens gerijpt in grote, oude vaten.Henri Bonneau's wijnen staan bekend om hun lange rijpingspotentieel.
Veilingagenda gebruikt cookies om je een zo goed mogelijke service te bieden. Zie ons cookie statement. Door verder te gaan op deze website stem je in met deze cookies.