Ga naar de inhoud

Maar liefst 9 jaar nadat in Engeland de eerste postzegel ooit op een brief werd geplakt verschenen op 1 juli 1949 in België de eerste Belgische postzegels. Op de eerste Belgische postzegels is een portret van Koning Leopold I afgebeeld. Het waren een bruine uitgave met een frankeerwaarde van 10 cent en een blauwe uitgave met een frankeerwaarde van 20 cent. De postzegels waren ongetand.

Veilingagenda

Duurste Postzegels

Er wordt door postzegelverzamelaars veel geld neergeteld voor zeldzame en bijzondere postzegels. De duurste postzegel ter wereld is de ‘One-Cent Magenta’, een postzegel uit Brits-Guyana uit 1856. De postzegel werd een aantal jaar geleden geveild voor maar liefst 9,5 miljoen dollar en werd daarmee de duurste postzegel ter wereld. De zegel werd gedrukt door een krantenuitgever in Brits-Guyana, omdat het lokale postkantoor geen zegels uit Londen meer in voorraad had. De postmeester vreesde namaak en vroeg daarom aan de postbeambten om op elke zegel een handtekening te zetten om zo fraude tegen te gaan.

Veilingagenda

Duurste Belgische postzegel

De duurste Belgische postzegel komt qua waarde helaas niet in de buurt van de duurste postzegel ter wereld, maar toch zal je diep in de buidel moeten tasten als je deze postzegel aan je verzameling wilt toevoegen. De duurste Belgische postzegel is de ”Omgekeerde Dendermonde’. De zegel van 65 cent werd uitgegeven in 1920 en heeft een afbeelding van het stadhuis van Dendermonde. Bij 2 velletjes van de eerste oplage was de afbeelding echter per ongeluk op de kop gedrukt. Van het eerste velletje werden 18 van de 25 zegels verkocht. Toen deze fout werd ontdekt is bij de drukker een tweede vel van 25 onderschept en vernietigd door de Post. Van de zegel zijn op dit moment nog 17 exemplaren bekend, 15 postfrisse en 2 afgestempelde. De enige bekende afstempeling is “Gand 13/8/1920”. De bekende Belgische postzegel heeft een waarde van ongeveer 150.000 tot 200.000 euro.

Veilingagenda

Zelf Belgische postzegels verkopen of kopen?

Ben jij postzegelverzamelaar en wil jij jouw verzameling uitbreiden of wil je postzegels verkopen? Via de website van veilingwebsite Catawiki kun je wekelijks meebieden op bijzondere postzegels en postzegelcollecties uit binnen- en buitenland. Waardevolle postzegels die je wilt laten veilen kun je ook makkelijk zelf aanbieden.

Interessante kavels