Ga naar de inhoud

Het Zwitsers horlogemerk Breitling werd in 1884 opgericht. In het begin maakte het bedrijf nog geen horloges maar alleen stopwatches en chronometers. In 1926 ontwierp het bedrijf een uurwerk dat opgewonden werd door de polsbeweging. Hiermee werd Breitling, na Rolex, het tweede merk dat commercieel succesvolle automatische uurwerken maakte. Door de uitstekende kwaliteit van de gebruikte materialen en de technologisch geavanceerde ontwerpen zijn de meeste Breitling-modellen vrij prijzig. Het goedkoopste model van Breitling ligt rond de 2.000 euro. Breitling horloges zijn de laatste jaren vooral erg populair geworden bij autoliefhebbers. Dit komt omdat Breitling samen met autobedrijf Bentley een aantal bijzondere limited edition horloges heeft geproduceerd

Duurste Breitling horloges

In het volgende artikel hebben wij een top 5 gemaakt van de duurste horloges die Breitling samen met Bentley op de markt heeft gebracht. De waarde die gegeven wordt aan de Breitling horloges is een schatting. De waarde van het horloge wordt namelijk ook bepaald door de staat waarin het verkeerd. Des te beter de staat van het horloge des te duurder.

5. Breitling Bentley Mark VI Complications 29. Waarde: 150.000 dollar

Deze Mark VI Comlications 29 biedt een groot aantal functies waardoor het horloge erg gewild is. Maar de echte bijzonderheid van dit horloge is het prachtige design. Stijlvol, verfijnd, vintage, maar toch modern. Het horloge is in een beperkte oplage van 350 gemaakt en is daardoor erg zeldzaam. Toch kom je dit horloge zo af en toe tegen als een verzamelaar het aanbiedt op een veilingsite. De waarde wordt bepaald door de staat van het horloge. Als dit horloge in slechte staat is dan moet je rekenen op een waarde van 25.000 dollar. Is het in uitmuntende staat dan betaal je gauw meer dan 125.000 dollar.

Veilingagenda
Veilingagenda

4. Breitling voor Bentley Collection, Model R4436563 / A657. Waarde: 170.000 dollar

De naam van dit Breitling horloge is helaas vrij ongeïnspireerd en doet daarom niet echt recht aan de schoonheid van dit uurwerk. Deze 18-karaats rosé gouden schoonheid is bezaaid met diamanten op zowel de wijzerplaat als de kast en de horlogeband. Het horloge is groots, luxueus en stijlvol en past daarom volgens de designers goed bij het imago van zowel Breitling als Bentley. Uiteraard is al deze luxe niet goedkoop. Het prijskaartje voor dit Breitling horloge ligt rond de 170.000 dollar.

3. Bentley Motors Complications Collection (L18841Ta-B788-761P). Waarde 175.000 dollar

Veel van de Breitling-horloges die ontworpen zijn voor de Bentley collecties hebben een link naar de auto’s van de autofabrikant. En deze L18841Ta-B788-761P uit de Bentley Motors Complications Collection is daarop geen uitzondering. Zo zie je in het design van dit horloge onderdelen die doen denken aan het radiatorrooster van een Bentley auto. Ook de rode secondewijzer is geïnspireerd door de toerenteller van een auto. De platina-kast is niet alleen slank, maar past ook goed bij de moderne esthetiek van het ontwerp van het horloge.

Veilingagenda
Veilingagenda

2. Bentley Mulliner Tourbillon. Waarde 180.000 dollar

De Bentley Mulliner Tourbillon is in vele opzichten een bijzonder horloge. De transparante achterkant van het horloge geeft je een blik op het vernuftige uurwerk en het horloge is versierd met 26 juwelen. Het is echter nog maar het begin van wat dit horloge zo speciaal maakt. Een mooie behuizing van 49 mm, een roterende rondselring en een variabele cirkelvormige schuifregelaar brengen ook een rand aan het uurwerk. Bovendien is de lederen band verkrijgbaar in tien kleuren en heeft de wijzerplaat 15 tinten die passen bij het assortiment Bentley carrosserietinten. Voor slechts 180.000 dollar is dit horloge van jou!

1. Breitling Bentley Flying B (J28362). Waarde 255.000 dollar

Hoewel alle Breitling-horloges in de Bentley Flying B-collectie luxe zijn, is deze ronduit overdadig. Van dit horloge zijn slechts 50 exemplaren geproduceerd. Maar niet alleen de zeldzaamheid maakt dit horloge zo duur. Deze Breitling is namelijk ook bezaaid met diamanten. Van de wijzerplaat en ring tot de hele kast en band.

Veilingagenda

Ben jij ook op zoek naar een bijzondere Breitling horloge of een ander luxe horloge merk?

Bekijk dan alle bijzondere horloges die op dit moment worden geveild.