Antiek Aziatische antiek Design Klassieke kunst

Veilinghuis de Zwaan

Veilinggebouw de Zwaan is het oudste Veilinghuis voor Kunst en Antiek van Amsterdam. Drie à vier keer per jaar houdt veilinghuis de Zwaan een uitgebreide Algemene Kunst- en Antiekveiling in het fraaie pand aan de Keizersgracht. ‘Live Online’ meebieden tijdens de veiling is ook mogelijk. Veilinghuis de Zwaan veilt o.a. schilderijen (van Oude Meesters tot Modernen), Aziatica en Chinees porselein, zilver en sieraden, Europees keramiek en porselein, Art Deco, Design, Etnografica en Tribale kunst, meubelen, lichtkronen en spiegels, klokken, sculpturen en tapijten.

U kunt bij het veilinghuis ook terecht voor inbreng alsmede kosteloze en vrijblijvende taxaties van goederen waarvan u overweegt deze te veilen. Dit kan zowel als het om één object of enkele losse objecten gaat, maar de Zwaan kan ook zorgdragen voor de taxatie en het veilen van goederen uit inboedels en nalatenschappen.

Bij veilinghuis de Zwaan komen regelmatig objecten onder de hamer die het nieuws halen. Zo werden in 2017 maar liefst 150 persoonlijk spullen van Mata Hari (1876-1917) bij veilinghuis de Zwaan onder de hamer gegaan. In totaal brachten de spullen voor ruim 45.000 euro op. De opbrengst was geschat op 17.000 euro. In datzelfde jaar brachten 7 kunstwerken uit de verzameling van schrijver Jan Wolkers (1925 – 2007) bij veilinghuis de Zwaan maar liefst 24.000 op.

 

Adres

Keizersgracht 474
1017 EG Amsterdam

Veilingagenda

Dit zijn de komende veilingen bij dit veilinghuis:
Van dit veilinghuis zijn geen veilingen bij ons bekend.