Ga naar de inhoud

Helaas! Dit kavel is gesloten.

Bekijk hier onze open kavels in de categorie Boeken en historische memorabilia.

Bekijk alle boeken en historische memorabilia
Bekijk kavel bij Catawiki

Huidig bod

€ 380

Veiling loopt tot

14 juni, 22:10

Eerste editie van dit opmerkelijke gastronomische werk van de beroemde chef-kok Maurice Brun uit Marseille, voorafgegaan door Charles Maurras en opgemaakt en geïllustreerd door de typografische kunstenaar Louis Jou (1881-1968) met composities gegraveerd op hout: buiten de tekst, in de tekst, typografische ornamenten waaronder de titelpagina. Unieke editie van 1026 genummerde exemplaren, allemaal op Auvergne-papier, met de hand uit Moulins du Val de Laga (n°665) Kostbaar exemplaar verrijkt met een handtekening van de auteur "Aan de heer Jacques Valabrègues ter nagedachtenis aan mijn vader die van hem hield. Marseille 19-08-1964, meneer Brun". Opent met een diepdrukfoto van Maurice Brun met zijn zoon in een pan, decor door Louis Jou. “Literair eerbetoon aan de Provençaalse gastronomie” Ontbrekend in Oberlé, The Fastes of Bacchus en Comus. "Hier is een werkelijk prachtig boek*, met de geuren van tijm, bottarga en olijfolie: Groumandugi" De auteur, Maurice Brun, runt sinds 1936 het beroemde restaurant “Mets de Provence” 18 Quai de Rive Neuve in Marseille. "Stel je eens voor: gekleed in een gardiaanse broek en een fluwelen jasje, met een sterk temperament, moest Maurice Brun zijn restaurant voor 4 jaar sluiten, vanaf 1940. Toen ging hij aan de slag en schrijft hij zijn Groumandugi, die hij... lees verder bij Catawiki
Bekijk kavel bij Catawiki

Andere interessante kavels