Dynamisch werken, op een perceel van 15 hectare merlot. In 2005 werd het hele kasteel overgenomen met niet minder dan 81 hectare onder toezicht van technisch directeur Jean-Michel Comme. Sinds 2010 is het Château gecertificeerd. Het is de eerste Cru Classé van de Médoc dat zowel biologisch als biodynamisch gecertificeerd is. Alfreds kinderen, Justine en Noé, nemen geleidelijk het Château over van hun vader. Jean-Michel Comme vertrok in 2020 en werd opgevolgd door Mathieu Bessonnet, die eerder werkte bij M. Chapoutier. Hij introduceerde onder andere de komst van honderd cementdolia (ei-vormige amphora's) van 9 hectoliter, ontworpen op het landgoed zelf en vervaardigd door lokale ambachtslieden met kalksteen en grind uit het landgoed. Ze hebben nu de juiste balans gevonden voor het rijpen: 50% nieuwe barriques, 15% gebruikte barriques, en 35% in deze amphora's, waardoor de invloed van houten rijping minder merkbaar is. Dit komt ook door de biodynamische... ...
Veilingagenda gebruikt cookies om je een zo goed mogelijke service te bieden. Zie ons cookie statement. Door verder te gaan op deze website stem je in met deze cookies.